Γενικές Πληροφορίες

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας 2024-2025

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας 2024-2025

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 1 έτος και περιλαμβάνει 215 διδακτικές ώρες διαλέξεων, ζωντανών χειρουργείων, πρακτικής εξάσκησης και κλινικής συμμετοχής σε ασθενείς.

Οι 5 πρώτες ενότητες διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Μέριμνα, στην Ελλάδα και περιλαμβάνουν το προ-χειρουργικό και χειρουργικό στάδιο, ενώ οι 2 ενότητες της προχωρημένης εμφυτευματολογίας πραγματοποιούνται στo NYU Dentistry Linhart Continuing Dental Education Program στην Νέα Υόρκη.

Χρονοδιάγραμμα Προγράμματος

Πρόγραμμα Ελλάδας

17 Ημέρες (5 Ενότητες)
Προ-χειρουργικό και Χειρουργικό Στάδιο

28-31 Μαρτίου 2024
Ενότητα 1η

Θεωρία-Workshops

Ινστιτούτο Μέριμνα - Αθήνα

25-28 Απριλίου 2024
Ενότητα 2η

Θεωρία-Workshops

Ινστιτούτο Μέριμνα - Αθήνα

06-09 Ιουνίου 2024
Ενότητα 3η

Παρουσίαση Ζωντανών Χειρουργείων

Ινστιτούτο Μέριμνα - Αθήνα

12-14 Ιουλίου(Group 1)
20-22 Σεπτεμβρίου(Group 2)
Ενότητα 4η

Κλινική Συμμετοχή-Τοποθέτηση Εμφυτευμάτων

Ινστιτούτο Μέριμνα - Αθήνα

09-10 Νοεμβρίου(Group 1)
23-24 Νοεμβρίου(Group 2)
Ενότητα 5η

Κλινική Συμμετοχή-Προσθετική Αποκατάσταση

Ινστιτούτο Μέριμνα - Αθήνα

Πρόγραμμα Αμερικής

2 Εβδομάδες (2 Ενότητες)
Προχωρημένη Εμφυτευματολογία

06-17 Ιανουαρίου 2025
Ενότητες 6η και 7η
NYU Dentistry's Linhart Continuing Dental Education Program

Παρακολούθηση στο Πανεπιστήμιο της Αμερικής - Αποφοίτηση

NYU Dentistry - Νέα Υορκη

NYU Dentistry's Linhart Continuing Dental Education Program

Linhart Continuing Dental Education Program

Ιανουάριος 2025
Extra Education Activities

Επίσκεψη σε εκπαιδευτικά ινστιτούτα και οδοντιατρικές κλινικές

New Jersey and New York

Δείτε τις ακριβείς ημερομηνίες και το αναλυτικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο εδώ

Δίδακτρα Προγράμματος

Συνολικά Δίδακτρα: 11.900€

Τρόπος πληρωμής: Προκαταβολή 3.000 € με την εγγραφή και το υπόλοιπο σε δόσεις κατά την διάρκεια του προγράμματος.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να παρακολουθήσει κάποιος το πρόγραμμα να είναι απόφοιτος Οδοντιατρικής Σχολής και κάτοχος Αδείας εξασκήσεως επαγγέλματος.

Τι περιλαμβάνεται στο κόστος του προγράμματος;

1
Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής Αθήνα-Νέα Υόρκη-Αθήνα.
2
13 διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.
3
15 Εμφυτεύματα και η αντίστοιχη χειρουργική κασετίνα, επιλέγοντας μία από τις χορηγούς εταιρείες του προγράμματος.
4
Τα 5 εμφυτεύματα, τα προσθετικά ανάλογα και όλα τα αναλώσιμα κατά την διάρκεια των ενοτήτων της κλινικής εξάσκησης των συμμετεχόντων σε ασθενείς.
5
Βιβλιογραφία Εμφυτευματολογίας, Αρθρογραφία των ομιλητών, videos χειρουργικής τοποθέτησης εμφυτευμάτων και handouts.
6
Γραφική ύλη, Coffee Breaks, Μεσημεριανό φαγητό σε Ελλάδα και Αμερική.
7
Δεξίωση αποφοίτησης στο New York University College of Dentistry Linhart Continuing Dental Education Program.
8
Ειδικές εκπτωτικές τιμές συμμετοχής σε συνέδρια του Ινστιτούτου Μέριμνα στην Ελλάδα σε άλλες ειδικότητες.
9
Σετ εργαλείων από την HuFriedyGroup

Το Διεθνές Πρόγραμμα “Current Concepts in American Dentistry” ιδρύθηκε το 1981 από το Center for Continuing Dental Education Programs της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Αυτό το πρόγραμμα αριθμεί αυτή τη στιγμή πάνω από 3.800 αποφοίτους από 27 διαφορετικές χώρες. Αυτά τα επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για κλινικούς Οδοντιάτρους εκτός των Η.Π.Α για να τους παρέχουν λεπτομερείς και εξειδικευμένες γνώσεις σε διάφορες ειδικότητες της Οδοντιατρικής Επιστήμης.

NYU Dentistry's Linhart Continuing Dental Education Program
NYU Dentistry's Linhart Continuing Dental Education Program
NYU Dentistry's Linhart Continuing Dental Education Program
NYU Dentistry's Linhart Continuing Dental Education Program
NYU Dentistry's Linhart Continuing Dental Education Program

Υπεύθυνοι εκπαίδευσης αυτού του προγράμματος είναι οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ,οι απόφοιτοι του και Καθηγητές από άλλα Πανεπιστήμια της Αμερικής όπως επίσης και κλινικοί οδοντίατροι. Το πρόγραμμα σπουδών καθορίζεται ανάλογα από το επίπεδο των συμμετεχόντων μετά από συνεννόηση με τον Assistant Dean for Continuing Education. Το διεθνές αυτό πρόγραμμα πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στις παρακάτω χώρες: Βραζιλία, Κολομβία, Εκουαδόρ, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ινδία, Ινδονησία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κορέα, Μεξικό, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ταϊβάν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από επιστημονικά σεμινάρια, συμμετοχή σε εργαστηριακές επιδείξεις και φυσικά κλινικές παρακολουθήσεις ζωντανών περιστατικών στην Οδοντιατρική Σχολή. Εκτός όλων των παραπάνω οι συμμετέχοντες έχουν την υποχρέωση να παρουσιάσουν μια γραπτή εργασία και δύο(2) κλινικά περιστατικά που ολοκλήρωσαν κατά την διάρκεια του προγράμματος ή στο ιατρείο τους.

Όλα τα προγράμματα είναι στην Αγγλική γλώσσα αλλά υπάρχει και μετάφραση συγχρόνως στα Ελληνικά. Για όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα εκπαίδευσης τα προγράμματα θα πρέπει να τα παρακολουθούν το λιγότερο από 20 έως και 40 άτομα.

Η παρουσία στο πανεπιστήμιο είναι υποχρεωτική για την συμπλήρωση των προϋποθέσεων αυτού του προγράμματος, τα οποία είναι τα εξής:

Χρόνος Προγράμματος

Επτά (7) εβδομάδες συμμετοχής από τις οποίες οι δύο (2) πρέπει να είναι στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στην Οδοντιατρική Σχολή. Επίσης πέντε (5) εβδομάδες πραγματοποιούνται στη χώρα που φιλοξενεί το πρόγραμμα (Ελλάδα). Το ιδιαίτερο αυτού του προγράμματος είναι ότι στην τέταρτη και πέμπτη ενότητα του προγράμματος της Ελλάδας πραγματοποιείται κλινική εξάσκηση των συμμετεχόντων στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων, διαχείριση μαλακών και σκληρών ιστών σε ασθενείς και επιπλέον κλινική εξάσκηση για κάθε συμμετέχοντα στη προσθετική αποκατάσταση επιεμφυτευματικών σθενών, ολοκληρώνοντας όλα τα στάδια. Η συνολική διάρκεια ολοκλήρωσης του προγράμματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 χρόνια.

Γραπτές Εργασίες

Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν μία γραπτή εργασία σε θέμα που αποφασίζεται από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Οι εργασίες αυτές πρέπει να τυπωθούν. Μία λίστα από βιβλιογραφικές αναφορές πρέπει να εμπεριέχεται. Η προτεινόμενη έκταση της εργασίας είναι 15-25 σελίδες και υπάρχει η δυνατότητα να είναι στα Αγγλικά ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα επιλογής με την προϋπόθεση, τουλάχιστον μία σελίδα περίληψης να είναι στα Αγγλικά.

Κλινικά Περιστατικά

Κατά την διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, οι συμμετέχοντες έχουν την υποχρέωση να παρουσιάσουν και να αιτιολογήσουν τα δύο (2) κλινικά περιστατικά που έχουν ολοκληρώσει κατά την διάρκεια του προγράμματος.

Συμπλήρωση Προγράμματος

Μόνο οι συμμετέχοντες που συμπλήρωσαν με επιτυχία και ολοκλήρωσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις του προγράμματος έχουν την δυνατότητα να λάβουν το αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ολοκλήρωσης του Linhart Continuing Education Program από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Παρακαλώ να λάβετε υπ΄όψιν ότι το συγκεκριμένο πιστοποιημένο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν είναι ισότιμο κανενός προγράμματος μεταπτυχιακού τίτλου αλλά είναι μία επίσημη αναγνώριση της προσπάθειας του συμμετέχοντα οδοντιάτρου για την επιστημονική του κατάρτιση και εξειδίκευση στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Για την τελική απόφαση της συμπλήρωσης του προγράμματος από τους συμμετέχοντες, υπεύθυνος είναι ο Assistant Dean for Continuing Education H.Kendall Beacham.

Workshops

Πρακτική Εξάσκηση

Πλεονεκτήματα

Πλεονεκτήμα και Επιδοτήσεις Προγράμματος

Κλινική Συμμετοχή

Χειρουργική Τοποθέτηση Εμφυτευμάτων

NYU Dentistry

Linhart Continuing Dental Education Program

Έναρξη Μάρτιος 2024

Επιθυμείτε να συμμετέχετε στο 16ο Group;

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210973400 ή συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για μία πλήρη ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα.

Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του προγράμματος εμφυτευματολογίας.