Εκπαιδευτές

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας 2019-2020

σε συνεργασία

NYU College of Dentistry

Πάνω από 35 Εκπαιδευτές

Ανάμεσα στους πιο καταξιωμένους εκπαιδευτές στο τομέα της εμφυτευματολογίας
και κυρίως Έλληνες Καθηγητές του εξωτερικού.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Stephen CHU

Dr. Chu is a Clinical Professor in the Ashman Department of Periodontology and Implant Dentistry and the Department of Prosthedontics at New York University College of Dentistry. He maintains a private practice in fixed prosthodontics, esthetic, and implant dentistry in New York City. Dr. Chu has published extensively in the dental literature and has given lectures nationally and internationally on the subjects of esthetic, restorative, and implant dentistry.

Dr. Chu is on the editorial review board of several peer-reviewed dental journals. He is the recipient of the Dr. Peter Scharer Distinguished Lecturer Award from the European Academy of Esthetic Dentistry. Dr. Chu is the creator of Chu’s Aesthetic Gauges manufactured by Hu-Friedy Co., Inc.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Dean C. VAFIADIS

Clinical Associate Professor of Prosthodontics at NYU College of Dentistry Director of the Full-Mouth Rehabilitation CE course at NYU

Ο Dr. Dean Vafiadis κατέχει δίπλωμα οδοντιατρικής και της ειδικότητας του προσθετολόγου από το New York University College of Dentistry. Είναι Επίκουρος Καθηγητής Προσθετικής και Διευθυντής του μετεκπαιδευτικού προγράμματος της Ολικής Στοματικής Αποκατάστασης στο New York University.

Διδάσκει τόσο στις Η.Π.Α. όσο και διεθνώς (Ευρώπη και Ασία) για το ίδιο πανεπιστήμιο. Η διδασκαλεία και οι δημοσιεύσεις του Dr Dean Vafiadis αφορούν την Αισθητική Οδοντιατρική, το σχεδιασμό οδοντιατρικών εμφυτευμάτων, υπολογιστικά καθοδηγούμενες προσθετικές αποκαταστάσεις, κεραμικά υλικά και σύγκλειση.

Είναι ιδρυτής του New York Smile Institute στη Νέα Υόρκη το οποίο στεγάζεται στον ουρανοξύστη Takashimaya κοντά στο Rockefeller Center στην 5η οδό της Νέας Υόρκης. Μεταξύ των ασθενών του περιλαμβάνονται διασημότητες, διάσημοι αθλητές, προσωπικότητες της Μόδας και της εστίασης καθώς και επιχειρηματίες και διευθυντικά στελέχη του Fortune 500.

H επιστημονική του προσήλωση είναι στην προαγωγή των γνώσεων των συναδέλφων οδοντίατρων μέσω της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, την εφεύρεση και δημοσίευση νέων θεραπευτικών μεθόδων μέσω των οποίων θα προωθηθεί η οδοντιατρική επιστήμη και θα επιτευχθεί βελτίωση στη ζωή των ασθενών. Ο Dr. Dean Vafiadis είναι μέλος των ακόλουθων επιστημονικών εταιριών ACP, AAED, AO, AAID, AACD και ADA.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Prof. Nikolaos DONOS

DDS, MS, FHEA, FRCSEng, PhD

Ο καθηγητής Νικόλαος Δόνος είναι διευθυντής της κλινικής περιοδοντολογίας και εμφυτευματολογίας καθώς και επικεφαλής του κέντρου για την στοματική και την κλινική έρευνα στο ινστιτούτο της οδοντιατρικής Barts & The London School of Medicine & Dentistry, Queen Mary University of London (QMUL).

Επιπλέον ο καθηγητής Νικόλαος Δόνος είναι ο διευθυντής του Clinical Research Facility at Institute of Dentistry at QMUL το οποίο εξειδικεύεται στην εκτέλεση και αξιολόγηση τυχοποιημένων κλινικών ερευνών και την κλινική εφαρμογή ενδεικνυόμενων ερευνητικών μελετών. Εως πρόσφατα, ο καθηγητής Νικόλαος Δόνος ηταν διευθυντής του τμήματος περιοδοντολογίας, διευθυντής του ερευνητικού τμήματος και επικεφαλής του προγράμματος κλινικής έρευνας καθώς και διευθυντής προγράμματος μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στον τομέα της περιοδοντολογίας στο UCL- Eastman Dental Institute, London.

Το 2009, απονεμήθηκε στον καθηγητή Νικόλαο Δόνο ο τίτλος του επίτημου καθηγητή του τομέα της οδοντιατρικής και το 2012 τιμήηκε με τον τίτλο του έκτακτου καθηγητή στην οδοντιατρική σχολή του Griffith, Australia. Το 2011, απονεμήθηκε στον καθηγητή Νικόλαο Δόνο το υψηλού κύρους ετήσιο βραβείο IADR-Periodontology Group Award in Periodontal Regenerative Medicine κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου San Diego, California. Επιπλέον, τον Ιούνιο του 2011, ο καθηγητής Νικόλαος Δόνος μαζί με την ερευνητική του ομάδα παρέλαβαν τιμητικό έπαινο κατά τη διάρκεια του υψηλού κύρους συνόδου με τίτλο Medical Futures για την ευρυσιτεχνία (UCLB) που βασίζεται πάνω στην ερευνητική τους δουλειά σε φάρμακα συνθετικών πεπτιδίων για οστική και αγγειακή αναγέννηση.

Ο καθηγητής Νικόλαος Δόνος έχει πάνω από 150 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά που έχει εκδοθεί μετά από ομότιμη αναθεώρηση. Ο καθηγητής Νικόλαος Δόνος εμπλέκεται στο επιστημονικό συμβούλιο σε πολλά διεθνή και εθνικά περιοδικά που ακολουθούν την τακτική της ομότιμης αναθεώρησης στον τομέα της περιοδοντολογίας και εμφυτευματικής οδοντιατρικής, ειδικά στον τομέα των αναγγενητικών τεχνικων με πολλές δημοσιεύσεις στον τομέα αυτό.

Η ειδημοσύνη του καθηγητή Δόνου εντοπίζεται στον τομέα της περιοδοντολογίας και της εμφυτευματικής οδοντιατρικής. Έχει εκτεταμένη κλινική εμπειρία στην περιοδοντολογία, στην οστική αναγέννηση, σε χειρουργικές τεχνικές που σχετίζονται με την εμφυτευματολογία καθώς και στην θεραπεία της περιεμφυτευματίτιδας, θέματα στα οποία διδάσκει
συνεχώς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Prof. Georgios E. ROMANOS

DDS, PhD, Prof. Dr. med. dent. Professor of Periodontology at the Stony Brook University, School of Dental Medicine

Καθηγητής Περιοδοντολογίας στο Πανεπιστήμιο του Stony Brook University, School of Dental Medicine.
Καθηγητής Χειρουργικής στόματος και Εμφυτευματολογίας στην Φρανκφούρτη, Germany.
Πρώην Καθηγητής Κλινικής Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Rochester, NY.
Πρώην Καθηγητής και διευθυντής of Laser Sciences at New York University.
Μεταπτυχιακοί τίτλοι στην Περιοδοντολογία, την Προσθετική και την Χειρουργική στόματος στη Γερμάνια και τις Η.Π.Α.
Διπλωματούχος Periodontology και AEGD (Univ. of Rochester).
Πιστοποιημένος για Χειρουργική στόματος και Εμφυτευματολογία στη Γερμανία.
Διπλωματούχος Περιοδοντολογιας από την Αμερικανική Περιοδοντολογική Ακαδημία.
Διπλωματούχος Εμφυτευματολογίας από Int. College of Oral Implantology (ICOI).
Κάτοχος οδοντιατρικής άδειας τόσο σε Ευρώπη όσο και στις Η.Π.Α.
Μέλος σε πολλές διεθνείς επιστημονικές εταιρίες όπως Academy of Osseointegration (AO), the Int. College of
Dentists, ICOI, ITI foundation, American Society for Laser Medicine and Surgery and the International Academy for
Dental Facial Esthetics.
Μέλος της επιστημονικής επιτροπής των επιστημονικών περιοδικών: IJOMI, Clin. Impl. Dent. and Relat. Res
(member), J Prosthodontics (member), Odontology (Associate Editor), Photomedicine and Laser Surgery (member),
Quintessence Int (member), Compendium (member), J Periodontology (peer review panel), Int. J Dent (member) και άλλα.
Περισσότερες από 250 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή περιοδικά και πάνω από 500 διεθνείς ομιλίες.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Spyridon CONDOS

Clinical Associate Professor, Department of Implant Dentistry, New York University College of Dentistry.
Diplomate of the International Congress of Oral Implantology.
Fellow of the Academy of General Dentistry.
Member, Academy of Osseointegration and American Equilibration Society.
Founder and President of the Occlusion Concepts Study Group in Manhattan.
Private Practice in Manhattan.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Christos AGGELOPOULOS

MDS, DMD, Oral & Maxillofacial Radiologist, Columbia University

Απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές περιλαμβάνουν το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Χειρουργικής και
Εμφυτευματολογίας Στόματος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, το μονοετές πρόγραμμα Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής του Truman Medical Center, στο Kansas City, Missouri και το τριετές
προγραμμα ειδικότητας της Γναθοπροσωπικής Ακτινοδιαγνωστικής στο University of Missouri, Kansas City, όπου και απέκτησε και τον τίτλο του MDS. Ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στο εργαστήριο της Χειρουργικής και Εμφυτευματολογίας Στόματος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με αντικείμενο την Υπολογιστική Τομογραφία Κωνικής Δέσμης. Διπλωματούχος του Αμερικάνικου Συμβουλίου Γναθοπροσωπικής Ακτινοδιαγνωστικής και μέλος του Διεθνούς Κολλεγίου Εμφυτευματολόγων.

Υπηρέτησε για 4 χρόνια ως επίκουρος καθηγητής στην Οδοντιατρική Σχολή του University of Missouri, Kansas City και για 4 χρόνια ως αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας-Ακτινοδιαγνωστικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Columbia University, στην Νέα Υόρκη. Επιπλέον, εργάζεται ως σύμβουλος γναθοπροσωπικής ακτινοδιαγνωστικής στο Νοσοκομείο των βετεράνων του αμερικανικού στρατού (Bronx, New York).

Είναι ο εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανικής Ακαδημίας Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας, καθώς και ο αναπληρωτής εκδότης του περιοδικού Oral Medicine, Oral Surgery, Oral Pathology, Oral Radiology, and Endodontics. Έχει δημοσιεύσει πλέον των τριάντα επιστημονικών εργασιών, καθώς επίσης είναι και συγγραφέας κεφαλαίων σε διάφορα συγγράμματα ακτινοδιαγνωστικής. Τέλος, έχει παρουσιάσει πολλές επιστημονικές ομιλίες σε συνέδρια, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό σε διάφορα ακτινολογικά θέματα.

Διατηρεί ακτινολογικό ιατρείο, το «ΟΨΙS – Οδοντιατρική Απεικόνιση», στην Θεσσαλονίκη, το οποίο προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες γναθοπροσωπικής ακτινολογίας κι ακτινοδιαγνωστικής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Christian F.J. STAPPERT

D.D.S., M.S., Ph.D., Dr. med. dent. habil.

Dr. Christian Stappert is Professor and Director of Implant Periodontal Prosthodontics at the Department of Periodontics at the University of Maryland School of Dentistry. He served several years as Director of Aesthetics and Periodontal Prosthodontics at the Department of Periodontology & Implant Dentistry associated with the Department of Biomaterials & Biomimetics at New York University College of Dentistry. He earned a D.D.S. and his doctorate from the Johannes-Gutenberg-University Mainz, Germany.

Dr. Stappert is a board-certified Prosthodontist in Germany and remains Associate Professor of the Department of Prosthodontics at the Albert-Ludwigs-University Freiburg, Germany. He is cross-trained in Periodontal and Implant Surgery and graduated ‘Master of Science – Biomaterials and Biomimetics’ at New York University.

His research interests involve the reliability of dental materials and clinical restorations, as well as tissue management and perio-implant interface. Dr. Stappert is the author of book chapters and several peer reviewed publications. He is editorial board member and reviewer of numerous scientific dental jou

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Zachary Papadakis

Director of Implant Dentistry at Mount Sinai Health System

As a Prosthodontist, Dr. Papadakis is among a select group of professionals who treats advanced cases involving crowns, bridges, and removable appliances. With years of advanced training beyond dental school and almost 1,000 hours of continuing dental education, Dr. Papadakis is one of the few dentists able to treat complex dental problems surgically, prosthetically, and cosmetically.No matter how complicated a patient’s case, Dr. Papadakis has the educational background and clinical experience to solve the problem successfully in a way that makes the patient feel comfortable and satisfied beyond his or her expectations.

Dr. Zachary Papadakis received his Doctor of Dental Surgery from NYU College of Dentistry qualifying him as a general dentist. After earning his dental degree, he went back to NYU to complete a graduate program in Prosthodontics and Occlusion, qualifying him as a prosthodontist, a specialist in advanced prosthodontic cases, such as crowns, bridges, implants, and full-mouth reconstructions. He has also trained as an implantologist, completing the NYU Dental Implant Program: Surgical Protocol and Prosthetic Rehabilitation. He was an instructor in the Department of Prosthodontics at New York University.Dr. Papadakis is a member of the American Dental Association, the New York State Dental Society, the First District Dental Society, the Academy of General Dentistry, the International Congress of Oral Implantology, the American College of Prosthodontics, and the Academy of Cosmetic Dentistry. He is a Fellow of the Academy of General Dentistry and a Fellow of the International Congress of Oral Implantology.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. John N. KALLIS

Oral and Maxillofacial Surgeon

Ο Dr. John N Kallis είναι Στοματογναθοπροσωπικός χειρουργός με πάνω από 25 χρόνια κλινικής εμπειρίας και εντατικής άσκησης σε καθημερινή βάση της ειδικότητας. Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο New York/New Jersey Metropolitan area και εξακολουθεί να είναι ενεργός κάτοικος στο Northern New Jersey/Bergen County Region. Αποφοίτησε από το Fort Lee High School και συνέχισε στο Fairleigh Dickinson University από όπου απέκτησε Bachelor of Science Degree με βαθμό Summa Cum Laude και συνέχισε τις σπουδές του στην οδοντιατρική από όπου έλαβε πτυχίο το 1985.

Συνέχισε τις οδοντιατρικές σπουδές του στο Columbia-Presbyterian Medical Center in New York City και ταυτόχρονα επιλέχτηκε στο τετραετές πρόγραμμα της Στοματογναθοπροσωπικής χειρουργικής στο East Orange Veterans Administration Medical Center στη διάρκεια του οποίου ήταν και επικεφαλής τελειόφοιτος ειδικευόμενος στο St. Joseph’s Medical Center in
Paterson, NJ. Εκεί ο Dr. John N Kallis ήταν υπεύθυνος για την επίβλεψη μεγάλων στοματογναθοπροσωπικών τραυμάτων από όπου έλαβε και πτυχίο ολοκλήρωσης από το Seton Hall School of Graduate Medical Education καθώς και ένα χρόνο ειδίκευσης γενικής χειρουργικής στο University of Medicine and Dentistry of New Jersey το όποιο περιλάμβανε εκπαίδευση σε τραυματικό σοκ, εντατικολογία-χειρουργική και παθολογία, ογκολογική χειρουργική της τραχηλο-προσωπικής χώρας καθώς και πλαστική χειρουργική.

Ο Dr. John N Kallis υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού στην κλινική της στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής του Hospital Dental Service at Columbia’s New York-Presbyterian Medical Center καθώς και επίκουρος καθηγητής στο Columbia University School of Dental Medicine. Ο Dr. John N Kallis συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στον επιστημονικό του χώρο.

Επιπλέον έχει διεθνή παρουσία ως διευθυντής Χειρουργικής Εμφυτευματολογίας στο Ινστιτούτο Μέριμνα όπου ασχολείται με την χειρουργική αντιμετώπιση συνθετών στοματογναθικών περιστατικών καθώς και στην θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση Ευρωπαίων οδοντιάτρων που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στον χώρο της οδοντικής Εμφυτευματολογίας.Ο Dr. John N Kallis έχει λάβει επαίνους και βραβεία από μια σειρά επιστημονικές εταιρίες καθώς και για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Μιλάει τέσσερις γλώσσες: Αγγλικά, Ιταλικά, Ελληνικά και Ισπανικά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Ziad JALBOUT

Adjunct Clinical Associate Professor Cariology and Comprehensive Care

Dr. Jalbout, a graduate of New York University College of Dentistry, has 15 years of experience in aesthetic and implant dentistry. After graduating from dental school, he worked for several years in New Jersey before starting his own practice in New York City in 2009. Dr. Jalbout has been in his current location in Manhattan for more than 3 years and plans to serve his current and future patients in Manhattan for many decades to come.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Gianluca PANIZ

DDS, MSc

Ο Gianluca Paniz πηρέ το πτυχίο οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Padova (Italy) το 2002. Στη συνεχεία μετέβηκε στο Πανεπιστήμιο TUFTS (Boston, USA) οπού απέκτησε το δίπλωμα
προχωρημένης μετεκπαίδευσης στην Προσθετολογία (Certificate of Advanced Education in Prosthodontics -2006) και Master of Science (2006). Την επόμενη χρονιά ολοκλήρωσε τις σπουδές του στον τομέα της Αισθητικής οδοντιατρικής και του χορηγήθηκε η πιστοποίηση Certificate of Advanced Education in Esthetic Dentistry (2007).

Αυτή την στιγμή ο Gianluca Paniz είναι Επίκουρος καθηγητής στον τομέα προσθετικής και αποκαταστατικής οδοντιατρικής του πανεπιστήμιου TUFTS καθώς και επισκέπτης καθηγητής στον τομέα Εμφυτευματολογίας του πανεπιστήμιου της Padova (Italy).

Ο Gianluca Paniz είναι διπλωματούχος της Αμερικανικής εταιρίας προσθετολόγων, μέλος της Ιταλικής εταιρίας προσθετικής, ενεργό μέλος της Ιταλικής εταιρίας αισθητικής οδοντιατρικής και πρόεδρος του επιστημονικού συμβούλιου της Ιταλικής εταιρίας οστεοενσωμάτωσης. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο University of Catalunya, Barcelona, Spain.

Ο Gianluca Paniz στο ιδιωτικό του ιατρείο στην Padova (Italy) εξασκεί αποκλειστικά προσθετική.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Luca GOBBATO

DDS, MSc

Ο Luca Gobbato απέκτησε το τίτλο του οδοντίατρου από το πανεπιστήμιο της Padova, Italy. Συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστημιο Tufts για τρία χρονιά στον τομέα της Περιοδοντολογίας οπού το πτυχίο Certificate of Advance Education in Periodontology και MS (Master of Science in Periodontology). Είναι διπλωματούχος της Αμερικανικής ακαδημίας περιοδοντολογιας.

Οι ακαδημαϊκές του θέσεις είναι:
– Κλινικός καθηγητής στον τομέα Oral Medicine, Infection and Immunity, Division of Periodontics στο πανεπιστήμιο Harvard.
-Μέλος του διδακτικού προσωπικού του τομέα Περιοδοντολογίας του πανεπιστήμιου της Padova , Italy.
-Λέκτορας του τομέα Εμφυτευματολογίας του πανεπιστημιου της Padova , Italy.

Είναι επιστημονικος συμβουλος εκδοσεων στο περιοδικο The International Journal of Periodontics & Restorative Dentistry και ελεγκτής έκδοσης στο Journal of Periodontology (JOP).
Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο University of Catalunya, Barcelona, Spain.
Είναι ενεργό μέλος της Αμερικανικής εταιρίας οστεοενσωμάτωσης (ΑΟ), της Ιταλικής εταιρίας οστεοενσωμάτωσης (SIO), Ιταλικής εταιρίας αισθητικής οδοντιατρικής (IAED) και της Ιταλικής εταιρίας αποφοίτων του Πανεπιστημίου Tufts.
Ο Dr. Gobbato εξασκεί αποκλειστικά Περιοδοντολογια και εμφυτευματική οδοντιατρική σε δυο ιατρεία σε Padova and Vittorio Veneto (Treviso), Italy.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Nikolaos TATARAKIS

DDS, Cert (Perio), MS (USA)
Diplomate, American Board of Periodontology
Specialist in Periodontics
Clinical Research Fellow, Centre for Oral Clinical Research
Institute of Dentistry
Barts & The London School of Medicine & Dentistry
Queen Mary University of London (QMUL)

Ο Νικόλαος Ταταράκης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών το 2005. Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης σε ιατρείο με εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία κι Εμφυτευματολογία καθώς και στη Στοματολογική κλινική του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός». Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας έγινε δεκτός στο πρόγραμμα Περιοδοντολογίας του Πανεπιστημίου του Michigan, USA απ΄όπου κι αποφοίτησε το 2011. Ακολούθως έλαβε μονοετή υποτροφία από το ΙΤΙ (Ιnternational Τeam of Ιmplantology) και υπηρέτησε ως κλινικός κι ερευνητικός υπότροφος στο τμήμα Περιοδοντολογίας του Eastman Dental Institute, UK.  Aπό το 2012-2016 παρέμεινε στο ίδιο Πανεπιστήμιο ως κλινικός και ερευνητικός συνεργάτης ενώ από το 2016 εώς και σήμερα είναι μέλος της κλινικής κι ερευνητικής ομάδας του COCR (Centre for Oral Clinical Research) της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Queen Mary University of London, UK.

Ο Νικόλαος Ταταράκης είναι Διπλωματούχος του Αμερικάνικου Συμβουλίου Περιοδοντολογίας (Diplomate of the American Board of Periodontology) και εργάζεται σε ιδιωτικές κλινικές με αποκλειστική απασχόληση την Περιοδοντολογία και Χειρουργική Εμφυτευματολογία. Συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε επιστημονικές ημερίδες και προγράμματα κατευθυνόμενης εκπαίδευσης και δημοσιεύει σε συναφή πεδία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Abd Elsalam ASKARY

Dr. Abdelsalam Elaskary is currently a visiting lecturer at University of New York, while maintaining a private practice
limited to periodontics, dental implants and oral reconstruction in Alexandria, Egypt. He authored two text books in the
field of dental Implantology, “Reconstructive Aesthetic Implant Surgery”. & “fundamentals of esthetic implant dentistry”
published by Wiley –Blackwell. Dr. Elaskary is an editorial advisory board member for smile dental journal & a society
editor for the Implant dentistry journal. He is the current president of the Arab society of oral Implantology in Cairo, an
active member, fellow and the vice president of the international congress of oral implantologists.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Christos TSAMIS

MDS, Oral surgery, Implantology

Απόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής, Χειρουργικής Εμφυτευματολογίας και Ακτινολογίας ΑΠΘ, Απόφοιτος CDEP New York University College of Dentistry (εμφυτευματολογία και στοματική αποκατάσταση). Μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Συνεχούς Οδοντιατρικής Εκπαίδευσης και υπεύθυνος των προγραμμάτων εμφυτευματολογίας του Ινστιτούτου Μέριμνα.

Εργάζεται στην Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης με αποκλειστικό αντικείμενο την Εμφυτευματολογία και τη Χειρουργική Στόματος. Παρουσία με πλήθος διαλέξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό στον τομέα της χειρουργικής των εμφυτευμάτων και της οστικής αναγέννησης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Athanasios STRATOS

DMD, Prosthodontist, Τuffts, Boston

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου TUFTS Boston στο τμήμα της Προσθετικής. Μέλος της American Dental Association και του American College of Prosthodontics. Πρώην Επισκέπτης Επίκουρος καθηγητής του
τμήματος της προσθετικής του Πανεπιστημίου TUFTS Boston. Επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Συνεχούς Οδοντιατρικής Επιμόρφωσης.

Εργάζεται στην Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης με αποκλειστικό αντικείμενο την Προσθετική Οδοντιατρική. Παρουσιάσεις και παρουσία
σε διεθνή συνέδρια και συμπόσια με θέματα Αισθητική Οδοντιατρική, Προσθετική Εμφυτευμάτων και Γναθοπροσωπική Προσθετική.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ass. Prof. Henriette LERNER

Eπίκουρος καθηγήτρια στο University of Medicine and Pharmacy“ GR.T Popa“ Iasi
Διευθύντρια του HL Dentclinic & Academy & Seattle Study Club Baden Baden,Germany με κύριο αντικείμενο στην αισθητική και εμφυτευματική οδοντιατρική.
Μέλος του συμβουλίου DGOI και ειδική εμφυτευματολόγος της γερμανικής εταιρίας στοματικής εμφυτευματολογίας.
Διευθύντρια του Seattle Study Club Baden Baden
Διπλωματούχος του International Congress of Oral Implantologists (ICOI),
Μέλος/συνεργάτης των επιστημονικών εταιριών: BDO ,DGÄZ, DGZMK, DDS, IADFE.
Επιστημονικός σύμβουλος έκδοσης PIP (Practical Implantology and Prosthetics)
Η Dr. Henriette Lerner είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και ομιλητής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με θέματα που άπτονται στη στοματική χειρουργική οδοντιατρική εμφυτευματολογία, εξειδικευμένες αποκαταστάσεις ελλειμμάτων σκληρών και μαλακών ιστών καθώς και αισθητικών αποκαταστάσεων σε φυσικά δόντια και οδοντικά εμφυτεύματα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Nikos MARDAS

Dipl.D.S, MS, PhD, Specialist in Periodontics Senior Clinical Lecturer & Honorary Consultant Centre for Adult Oral Health, Bart’s & The London School of Dentistry & Hospital, QMUL

Ο Δρ. Νίκος Μάρδας αποφοίτησε από την οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου της Αθήνας το 1992. Ολοκλήρωσε την τριετή του μετεκπαίδευση ως ειδικός και απέκτησε το MS degree στην Περιοδοντολογία το 1997 και το διδακτορικό του δίπλωμα στο Royal Dental College, University of Aarhus, Denmark.

Κατά την περίοδο 2005-2015 ήταν Senior Lecturer / Honorary Specialist and M.Clin.Dent program co-ordinator στον τομέα Περιοδοντολογιας στο UCL, Eastman Dental Institute. Τον Ιούλιο του 2015 ανακηρύχτηκε Senior Clinical Lecturer & Honorary Consultant (αναπληρωτής καθηγητής) στο κέντρο Adult Oral Health, Institute of Dentistry, within Barts & The London School of Medicine & Dentistry, Queen Mary University of London καθώς και επίτιμος λέκτορας στο UCL, Eastman Dental Institute. Ταυτόχρονα συνεργάζεται ως επικεφαλής σύμβουλος περιοδοντολογίας και χειρουργικής εμφυτευματολογίας σε 4 ιδιωτικά ιατρεία.

Ο Δρ Νίκος Μαδάς έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε έγκριτα εθνικά και διεθνή περιοδικά στον τομεα της περιοδοντολογίας, της οστικής αναγέννησης και την εμφυτευματική οδοντιατρική. Είναι μέλος του επιστημονικού εκδοτικού συμβούλιου του περιοδικού Clinical oral Implant Research καθώς και ελεγκτής των υπό δημοσίευση εργασιών σε πολλά διεθνή περιοδικά. Εχει συμμετάσχει σε πολλές επιστημονικές συγκεντρώσεις των επιστημονικών εταιριών EAO, EFP and EADE. Ο Δρ Νίκος Μάρδας διδάσκει συνεχώς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, παράλληλα το 2011 του απονεμήθηκε το Basic Research Prize της European Association for Osseointegration.

Από τον Μάρτιο του 2015 είναι Education Delegate της ΙΤΙ για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Ο Δρ Νίκος Μάρδας εργάζεται πάνω από 18 χρονιά τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και σε νοσηλευτικά ιδρύματα πάνω στη θεραπεία της περιοδοντικής νόσου τόσο σε συμβατική όσο και σε αναγεννητική περιοδοντική χειρουργική, πλαστική περιοδοντική χειρουργική, οστικής αναγέννησης καθώς και στην τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων με ή χωρίς μοσχευματικές τεχνικές.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Prof. Ady PALTI

Editor-in-chief of Compendium Implantology; Past President, Diplomate and Board Member, International Congress of Oral Implantology
Past President, European Academy of Oral Implantology. Private Practice in Baden-Baden and Kraichtal, Germany.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

As. Prof. Spyridon SILVESTROS

Ο περιοδοντολόγος Δρ. Σπυρίδων Σιλβέστρος αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1983 και το 1991 έλαβε τον τίτλο του «Διπλωματούχου Περιοδοντολόγου», από το Πανεπιστήμιο TUFTS της Βοστώνης.
Το 1998 ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2002 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Προσθετικής του ίδιου Πανεπιστημίου.
Έχει λάβει μέρος σε 255 συνέδρια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στα περισσότερα από τα οποία ήταν ομιλητής, περισσότερες από 50 εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε σημαντικά ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Είναι ενεργό μέλος των ακόλουθων εταιριών: American Dental Society of Europe, American Academy of Periodontology, European Association for Osseointegration, International College of Dentists, Εταιρεία Οδοντοματοστολογικής Ερεύνης, Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία, Ελληνική Προσθετική Εταιρεία, Ελληνική Παιδοδοντιατρική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Αποφοίτων Πανεπιστημίου Tufts, Ελληνική Εταιρεία Οστεοενσωμάτωσης, Ελληνική Εταιρεία Στοματικών Εφαρμογών Laser, Ελληνική Εταιρία Σύγχρονης Οδοντιατρικής.
Οι τιμητικές διακρίσεις του κου Σιλβέστρου περιλαμβάνουν: 1Ο βραβείο καλύτερου επιστημινικού άρθρου δημοσιευμένου στο Ελληνικό Οδοντιατρικό Περιοδικό το 2005, Βραβείο «Θ. Κουλουρίδης» Annual Grant of Procter & Gamble Hellas Ltd. Company

1ο βραβείο καλύτερης παρουσίασης στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Προσθετολογίας το 2007, 1ο βραβείο καλύτερης έρευνας στο 15ο Βαλκανικό Συνέδριο Στοματολογικής Εταιρείας το 2010
Από το 1984 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο, όπου ασχολείται αποκλειστικά με την θεραπεία ασθενών με περιοπροσθετικά προβλήματα και την τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

As. Prof. George PAPAVASILIOU

DDS, MSc, PhD, FICD Επίκουρος Καθηγητής Προσθετικής, ΕΚΠΑ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου έχει ειδικευθεί στην Προσθετική και σήμερα κατέχει τη θέση του Μόνιμου Επίκουρου Καθηγητή στην Προσθετική στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε πτυχίο Οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1989. Το 1992 έλαβε Ειδικότητα Προσθετικής και Master of Science από το University of North Carolina at Chapel Hill, ΗΠΑ όπου και δίδαξε για τέσσερα χρόνια . Το 1999 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2000 έγινε Λέκτορας Προσθετικής στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξελέγη στην θέση του Επίκουρου Καθηγητή το 2005. Τα τελευταία 20 χρόνια διδάσκει Ακίνητη και Κινητή Προσθετική σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό επίπεδο και παράλληλα διεξάγει έρευνα στην Προσθετική σε τομείς που αφορούν την κλινική έρευνα, τα βιοϋλικά και τα εμφυτεύματα.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 70 επιστημονικές εργασίες και έχει λάβει σημαντικά βραβεία. Επί έντεκα χρόνια διετέλεσε Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Προσθετικής του ΕΚΠΑ, το οποίο οδήγησε στο να βρίσκεται μεταξύ των έξι προγραμμάτων πανευρωπαϊκά που αναγνωρίζονται από την European Prosthodontic Association. Έχει δώσει διαλέξεις και επιστημονικές παρουσιάσεις σε πάνω από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο και έχει οριστεί ως κριτής για πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι opinion leader για εταιρείες εμφυτευμάτων και οδοντιατρικών υλικών. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο από το 1995 αποκλειστικά για προσθετική και εμφυτεύματα. Κατέχει την θέση του Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Stylianos RODIOU

MDS Periodontology

Απόφοιτος Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. στον τομέα Περιοδοντολογίας και Βιολογίας Εμφυτευμάτων.

Εργάζεται στην Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την Περιοδοντολογία και την Εμφυτευματολογία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Hassan MAGHAIREH

BDS MFDS(Ed) MSc Implants(Manchester)

Hassan Maghaireh is the head of the scientific committee at The British Academy of Implant & restorative Dentistry (BAIRD). He completed five years training in various maxillofacial units in the UK, gaining his membership in the Royal College of Surgeons in Edinburgh by Examination. He then gained a Clinical Masters degree in Implant Dentistry from the University of Manchester winning the best clinical presentation award in 2008. Dr.Maghaireh maintains a private aesthetic implant referral practice in Leeds, and also acts as a mentor and honorary clinical teacher in Implantology on the University of Manchester MSc Program.

Hassan published many clinical studies in peer reviewed international journal . He has special interest in immediate loading, peri-implant soft tissue management and managing aesthetic complications. He is also actively involved in the oral health group of the Cochrane collaboration, updating evidence based systematic reviews on various dental implants related topics. Hassan is on the editorial board for the European Journal of Oral Implantology and he is the editorial director of Smile Dental Journal.

Dr.Maghaireh is a mentor for BAIRD, ADI, ITI, Straumann, Osstem, Neoss and other implant systems. He is the clinical director for The British Academy of Implant & Restorative Dentistry Implant courses in The UK, Emirates, Jordan, Bahrain, Croatia, Bulgaria, Saudi Arabia and Qatar. The dual nature of his clinical & evidence based training makes Dr.Maghaireh a frequent author of dental literature, and a sought-after lecturer nationally and internationally.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Haris ASIKIS

Clinical Assistant Professor, Practice Leader for the Pre-doctoral Treatment Center, Department of General Dentistry, Henry M. Goldman School of Dental Medicine, Boston University, Prosthodontist, School of Dental Medicine, Tufts University ( 1991-1994 ), Practice limited to Fixed and Removable Prosthodontics and Implants ( surgical- prosthetic ) ( 1994 – 2013 ), Rt. Lieutenant Colonel, Greek Army, Dental Corps, ( 1982- 2008 ), Teaching Assistant, Department of Prosthodontics and Operative, Undergraduate Clinic and Pre-Clinical Laboratory, School of Dental Medicine, Tufts University ( 1993-1994 ), Visiting Lecturer, Continuing Dental Education Programs Of NYU College of Dentistry, Merimna Institute, Athens, Greece, ( 2007- present ) , Teaching Assistant, Department of Fixed and Removable Prosthodontics, Athens University School of Dental Medicine ( 1989-1991 ), Fellow of the International College of Dentists 2014, Member, Editorial Board of the Greek Dental Journal of Esthetic Dentistry and Implantology.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Fotis LATINOS

Ο Φώτης Λατίνος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28-09-1972. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1997.
Αμέσως μετά την αποφοίτηση από την σχολή εργάστηκε για μία 3ετία δίπλα σε εξειδικευμένο περιοδοντολόγο όπου γνώρισε εκτεταμένα όλο το φάσμα της περιοδοντολογίας και της εμφυτευματολογίας. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Αεροπορία όπου εργάστηκε στο τμήμα της Γναθοπροσωπικής χειρουργικής του 251 ΓΝΑ Γενικό νοσοκομείο Αεροπορίας. Εκεί απέκτησε αρκετή εμπειρία στην χειρουργική του στόματος.

Το 2004-2006 παρακολούθησε το 2ετες μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Γερμανικής Εταιρείας Εμφυτευματολογίας (DGI) και έλαβε κατόπιν εξετάσεων την πιστοποίηση της απόκτησης κλινικής εξειδίκευσης στην Εμφυτευματολογία. Το 2009-2010 παρακολούθησε το 2ετες μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Γερμανικής Επιστημονικής Οδοντιατρικής Εταιρείας DGZMK, στο πανεπιστήμιο του Witten/Herdecke και κατόπιν εξετάσεων έλαβε την πιστοποίηση της απόκτησης κλινικής εξειδίκευσης στην Περιοδοντολογία.

To 2014 έλαβε πιστοποίηση ως Digital smile designer DSD Team, για το concept Digital Smile Design by Livio Yosinaga and Christian Cochman. Το 2015 κατά την διάρκεια του παγκόσμιου συνεδρίου της ICOI στο Βερολίνο και κατόπιν εξετάσεων, έλαβε πιστοποίηση ως Fellow of the International Congress of Oral Implantologists. To 2016 κατά την διάρκεια του παγκοσμίου συνεδρίου της ICOI στην Βαρκελώνη και κατόπιν εξετάσεων, έλαβε πιστοποίηση ως Diplomate of the International Congress of Oral Implantologists. Από την αποφοίτησή του και έπειτα έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κυρίως σε ότι αφορά τα οδοντικά εμφυτεύματα, την οστική και ιστική αναγέννηση και την Περιοδοντολογία.

Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας ΕΠΕ, της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας EFP, του Ευρωπαϊκού οργανισμού Οστεοενσωμάτωσης EAO, του διεθνούς οργανισμού Εμφυτευματολόγων ICOI, του Οδοντιατρικού συλλόγου Αττικής ΟΣΑ. Διατηρεί οδοντιατρείο στην Αθήνα από το 2001 με έμφαση στην περιοδοντολογία και τις στοματικές αποκαταστάσεις με εμφυτεύματα. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και μέτρια Ισπανικά. Ασχολείται με την φωτογραφία και με όλες της εφαρμογές της στην οδοντιατρική κλινική πράξη. Από το 2016 διοργανώνει ολοκληρωμένα πρακτικά σεμινάρια οδοντιατρικής φωτογραφίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Konstantina DINA DEDI

DipDS, MS, FACP Specialist in Prosthodontics, Diplomate American Board of Prosthodontics, Fellow ITI Director, Aesthetic Dentistry Programmes Principal Clinical Teaching Fellow UCL Eastman Dental Institute, Continuing Professional Development

Η Dr. Κωνσταντίνα Ντίνα Ντεντή απέκτησε τον τίτλο του ειδικού προσθετολόγου (συνδυάζει τη γνώση συναντικειμένου της Ακίνητης, Κινητής και Εμφυτευματικής Προσθετικής) το 1997 και το Master στην Στοματική Βιολογία (M.Sc) το 1999 από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μισούρι-Κάνσας, στις ΗΠΑ, καθώς και τον τίτλο στην Γναθοπροσωπική Προσθετική Οδοντιατρική Ογκολογία το 1998 από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Χιούστον στο καρκινικό κέντρο Anderson των ΗΠΑ.

Μετά ολοκλήρωσε ένα χρόνο ως υπότροφος οδοντιατρικός διδάσκων στην Οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της North Carolina των ΗΠΑ. Η ένωση Προσθετολόγων της Αμερικής απένειμε τον αξιομνημόνευτο τίτλο του διπλώματος του ειδικού στην Dr. Ντεντή το 2002.

Έχει παρουσιάσει πολυάριθμες ομιλίες και μαθήματα σε σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή στην πρόσθια αισθητική και την άμεση φόρτιση των οδοντικών εμφυτευμάτων. H Dr. Ντεντή είναι Principal Clinical Teaching Fellow, Director Aesthetic Dentistry Programs του UCL Eastman Dental Insitute CPD.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Nicolaos MALLIOS

DDS, Msc, PhD, Oral Surgery, Implantology

Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996. Msc Παθοβιολογίας Στόματος από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2000. Eιδ. Στην Χειρουργική του Στόματος από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2000. Αριστούχος
Διδάκτωρ Κλινικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2013. Τα τελευταία 18 χρόνια είναι άμισθος επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1999 είναι άμισθος επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου παίδων “Π. & Α. Κυριακού”.

Μακρά και πολυετή πείρα σε θέματα Χειρουργικής του Στόματος, Κατευθυνόμενης Οστικής και Ιστικής Ανάπλασης και Εμφυτευματολογίας. Έχει παρακολουθήσει εκατοντάδες συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που άπτονται της ειδικότητας του. Εχει παρουσιάσει πολλές ομιλίες σε συνέδρια και διαλέξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά. Εκλεγμένο και ενεργό μέλος ΔΣ ΟΣΑ
– Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής. Μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών μεταξύ των οποίων και των ICOI (USA), DGOI (Germany), Εταιρεία Ελληνικής Οδοντιατρικής, Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Ελληνική Εταιρεία Οστεοενσωμάτωσης μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής εμφυτευμάτων της ΕΕΟ. Αντιπρόεδρος της Ελληνικής ICOI. Κάτοχος του διπλώματος Diplomate ICOI (USA), DGOI (Germany). Κάτοχος του διπλώματος Sisomm, Peek implants. Στο προσωπικό του ιατρείο που βρίσκεται στην Αθήνα εξασκεί μόνο Χειρουργική Στόματος και Εμφυτευματολογία. Μιλά απταίστως Αγγλικά και Ιταλικά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Stephen WALLACE

Clinical Associate Professor, New York University College of Dentistry, Department of Implant Dentistry.
Clinical Associate Professor, Department of Periodontics, Columbia University, Private Practitioner of Periodontics and Implantology in Waterbury, Connecticut.
Member of the American Academy of Periodontology and Fellow of the Academy of Osseointegration.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Nikos KROMPAS

DDS

O Νίκος Κρόμπας αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης το 1983. Εργάζεται ως οδοντίατρος στην Κηφισιά, με ειδική έμφαση στη χειρουργική και προσθετική
εμφυτευματολογία, την ακίνητη προσθετική με ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες, καθώς και την αισθητική αποκατάσταση με όψεις πορσελάνης. Παράλληλα, δίνει διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Επίσης, ασχολείται με την έρευνα για τη διατήρηση του περιεμφυτευματικού οστού σε διάφορα συστήματα εμφυτευμάτων, καθώς επίσης και με την άμεση φόρτιση των οδοντικών εμφυτευμάτων
και την οδοντική προσθετική με την βοήθεια του μικροσκοπίου. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του εστιάζεται στην εξάλειψη του πόνου, του φόβου, και την ταχύτατη, μέσα σε 24 – 48 ώρες, οδοντική αποκατάσταση των εμφυτευμάτων.

Prof. Athanasios POULOPOULOS

Αναπληρωτή Καθηγητή Εργαστηρίου Στοματολογίας Οδοντιατρικού Τμήματος Α.Π.Θ.

Ο Dr A. Πουλόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Στοματολογίας, Οδοντιατρικού Τμήματος ΑΠΘ από το 2013, διευθυντής του Τομέα Στοματικής-Γναθοπροσωπικής Παθολογίας, Χειρουργικής & Ακτινολογίας, και προηγουμένως υπηρέτησε στη βαθμίδα του λέκτορα (1997-2004) και του επίκουρου καθηγητή (2004-2013). Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Παθολογία του Στόματος (1993) (Master of Science in Oral Medicine Dental School, University of Bristol, Bristol U.K.) Πτυχιούχος (1991) και διδάκτορας (1995) της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ.

Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η διάγνωση των νοσημάτων του στόματος με έμφαση στις προκαρκινικές και νεοπλασματικές βλάβες, η μελέτη της σημειολογίας και συμπτωματολογίας συστηματικών νόσων και συνδρόμων που εκδηλώνονται στη στοματογναθοπροσωπική χώρα (συμπεριλαμβανομένων και των σιαλογόνων αδένων),. Συμμετέχει στα ερευνητικά προγράμματα του εργαστηρίου Στοματολογίας και είναι μέλος σε πολλές διεθνείς (European Association of Oral Medicine, International Association for Dental Research) και ελληνικές επιστημονικές εταιρείες (Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Στόματος).

Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 80 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και περισσότερες από 150 επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

Dr. Kosmas GEORGIADIS

DDS, Ph D

Ο Κοσμάς Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή της Αθήνας και πήρε πτυχίο το 1995. Το 1996 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της προσθετικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας τις οποίες ολοκλήρωσε το 1999. Παράλληλα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην επιστήμη των υλικών (MSc in Biomaterials).

Από το 1999 συμμετέχει ως επιστημονικός συνεργάτης στην οδοντιατρική σχολή της Αθήνας, στην έδρα της προσθετικής. Συμμετέχει συχνά ως ομιλητής σε συνέδρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, σε θέματα προσθετικής και εμφυτευμάτων, αλλά και σε σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Έχει συγγράψει αρκετές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο στην Αθήνα με αποκλειστικό αντικείμενο την προσθετική και τα εμφυτεύματα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Dimitrios KAPAGIANNIDIS

DDS

Έτος γέννησης 1956. Εισαγωγή, κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων στην Οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ το 1974.
Το 1976 εγγραφή στην οδοντοτεχνική σχολή «ΠΑΣΤΕΡ» Θεσσαλονίκης. Από το 1980 και μετά εξάσκηση γενικής οδοντιατρικής με ιδιαίτερη ενασχόληση με την προσθετική και κυρίως με το χρώμα των
αποκαταστάσεων διατηρώντας εργαστήριο προσθετικής. Το 1996 παρακολούθηση μεταπτυχιακού CDE προγράμματος σε εμφυτεύματα στο NYU. To 1997 παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος
στην προσθετική του ΑΠΘ. Το 2005 παρακολούθηση μεταπτυχιακού CDE προγράμματος στην Αισθητική στο NYU.

Συγγραφή άρθρων και συμμετοχή σε συνέδρια και διαλέξεις σε οδοντοτεχνίτες και οδοντογιατρούς με παρουσίαση θεμάτων που αφορούν την Αισθητική των προσθετικών αποκαταστάσεων. Συγγραφή του βιβλίου «ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΩΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΏΝ: Βασικές Αρχές Χρωματομετρίας» 2006, University Studio Press. Θεσσαλονίκη.

Εσχάτως συνεργασίες με επιστημονικές, εκπαιδευτικές και εμπορικές εταιρείες για την διοργάνωση σεμιναρίων στην προσθετική αποκατάσταση του στόματος.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Symeon Psomiadis

ΙΑΤΡΟΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ, ΣΤΟΜΑΤΙΚΟΣ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΕΚΠΑ. , DDS, OMFS, PhD candidate.

Ο Συμεών Ψωμιάδης είναι πτυχιούχος της Ιατρικής (2011) και της Οδοντιατρικής (2006) Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2016 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, αφου ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του σε νοσοκομεία της Ελλάδας (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ, Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας») και της Μεγάλης Βρετανίας (Queen Victoria Hospital East Grinstead) (2011-2016).

Αμέσως μετά εργάστηκε ως Επιμελητής στις κλινικές Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και έπειτα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ». (2016-2018). Από το 2018 είναι Επιμελητής της κλινικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του νοσοκομείου Ευρωκλινική Αθηνών και του νοσοκομείου Ευρωκλινική Παίδων. Ασκεί όλο το φάσμα της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ορθογναθική Χειρουργική, την Εμφυτευματολογία, και την Αντιμετώπιση Γναθοπροσωπικού Πόνου.

Έχει μετεκπαιδευθεί στην Εμφυτευματολογία στο NYU College of Dentistry Linhart Continuing Dental Education Program (2016) και από το 2018 συμμετέχει ως εκπαιδευτής σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια εμφυτευματολογίας του Ινστιτούτου Μέριμνα . Είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διαρκή παρουσία σε επιστημονικά συνέδρια με επιστημονικές παρουσιάσεις, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Stergios DRATSIOS

DDS

Ο Δράτσιος Στέργιος, κατόπιν εισαγωγής με πανελλήνιες εξετάσεις, αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης το 1997.
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Αξιωματικός Υγειονομικού του Στρατού Ξηράς με την ειδικότητα του Οδοντιάτρου.

Κατά την διάρκεια της θητείας του υπήρξε εσωτερικός βοηθός στην κλινική της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του 424 ΓΣΝΕ. Το διάστημα 2000-2002 παρακολούθησε το άτυπο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Περιοδοντολογίας και Βιολογίας Εμφυτευμάτων στην Οδοντιατρική σχολή του Α.Π.Θ. Το 2008 ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του (CDE) του ΝΥU με τίτλο AESTHETIC DENTISTRY AND ORAL REHABILATATION.

To 2014 ολοκλήρωσε την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του (CDE) του ΝΥU με τιτλο IMPLANTOLOGY AND ORAL REHABILATATION. Έχει δυο επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Από το 2002 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο με κύριο αντικείμενο την Περιοδοντολογία και την Χειρουργική Εμφυτευματολογία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Ioannis PAPATHANASIOU

DDS,MSc

Ο κ. Ιωάννης Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2011. Την περίοδο 2012-2015 συνέχισε τις σπουδές του ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κλινικής Εξειδίκευσης στην Προσθετική της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Τιμήθηκε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για τις μεταπτυχιακές του σπουδές.

Είναι συγγραφέας αρκετών δημοσιεύσεων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά με θέμα την Προσθετική και την Αισθητική. Είναι μέλος της κλινικής ομάδας της Οδοντιατρικής Μέριμνας Αθηνών με αποκλειστική κλινική άσκηση στην Προσθετική και την Αισθητική Οδοντιατρική.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Anastasios Gatsonis

DDS, MSc, Περιοδοντολόγος

O Αναστάσιος Γκατζώνης, κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων, εισήλθε το 2005 στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Το 2010 ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο σπουδών, λαμβάνοντας το πτυχίο του Χειρουργού Οδοντίατρου (D.D.S.) με βαθμό «Λίαν καλώς». Το χρονικό διάστημα μεταξύ 2013 και 2016 εξειδικεύτηκε στην Περιοδοντολογία στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, λαμβάβοντας τον τίτλο του Περιοδοντολόγου (M.Sc.) με βαθμό «Λίαν καλώς».

Από το 2016 μέχρι και σήμερα διατελεί Επιστημονικός Συνεργάτης στον τομέα της Περιοδοντολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Παράλληλα αποτελεί ενεργό μέλος της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας (European Federation of Periodontology – EFP), έχοντας ως γνώμονα τη συνεχή επιστημονική ενημέρωση αλλά και την όποια δυνατή συμβολή στην εξέλιξη του τομέα της Περιοδοντολογίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Michael PATRAS

Ο Μιχ. Πάτρας αποφοίτησε από το Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας του ΑΤΕΙ Αθηνών το 1998. Έπειτα, συνέχισε τις σπουδές του στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 2006 και αργότερα (2007-10) ως μεταπτυχιακός φοιτητής, ειδικευόμενος στην Προσθετική.

Επίσης, μετεκπαιδεύτηκε στην Εμφυτευματολογία, στην Κλινική Εμφυτευμάτων του Πανεπιστημίου της Florida, USA, ως υπότροφος της ΙΤΙ (2010-11). Έχει συμμετάσχει με περισσότερες από 100 ανακοινώσεις, εισηγήσεις και επιτραπέζιες επιδείξεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει συγγράψει άρθρα με κλινικό προσανατολισμό και θεματολογία που αφορά στην Αισθητική Οδοντιατρική και την Προσθετική.

Είναι Fellow της International Team for Implantology (ITI) και Registered Speaker αυτής, όπως επίσης μέλος της Εταιρείας Οδοντικής Προσθετικής Ελλάδος, καθώς και της αντίστοιχης Ομάδας εργασίας (study club) της ενδομυλικής αποκατάστασης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Vag Parcharidis

Oral Medicine Specialist_Oral Surgeon_Dentist

Αποφοίτησε το 2006 από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Εξειδικεύτηκε στη Στοματολογία στο Οδοντιατρικό Τμήμα του
Α.Π.Θ. όπου και παραμένει ως επιστημονικός συνεργάτης. Είναι επικεφαλής του στοματολόγος του ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. Συμμετέχει σε κοινά ερευνητικά προγράμματα του
Εργαστηρίου Στοματολογίας με το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο και το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Παθολογίας Στόματος, της European Association of Oral Medicine (ΕΑΟΜ), της International Team for Implantology (ITI) και πολλών άλλων επιστημονικών εταιριών. Συμμετέχει με ανακοινώσεις και εισηγήσεις σε συνέδρια. Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dr. Nikolaos NAKAS

DDS ,CEO Merimna Institute

Ο Νικόλαος Νάκας αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Έχει ολοκληρώσει τα Μετεκπαιδευτικά προγράμματα στην Εμφυτευματολογία, και στην Αισθητική Οδοντιατρική στο New York University College of Dentistry.

Ο Νικόλαος Νάκας είναι Program Leader για όλα τα προγράμματα συνεχούς οδοντιατρικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα του New York University College of Dentistry καθώς και για τα προγράμματα CPD (Continuing Professional Development) στην Ελλάδα, από το UCL Eastman Dental Institute του Λονδίνου.

Είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Μέριμνα στην Αθήνα, Πρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας Συνεχούς Οδοντιατρικής Επιμόρφωσης και διατηρεί ιδιωτικό Πολυοδοντιατρείο στην Αθήνα

Έναρξη Μάιος 2019

Χρειάζεστε Επιπλέον Πληροφορίες;

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210973400 ή συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για μία πλήρη ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα.

Κατεβάστε το Ενημερωτικό PDF