Γενικές Πληροφορίες

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας 2023-2024

σε συνεργασία

NYU College of Dentistry

Διάρκεια Προγράμματος

1 έτος με 215 διδακτικές ώρες (Περιλαμβάνονται διαλέξεις, workshops(πρακτική εξάσκηση), ζωντανά χειρουργεία, και κλινική συμμετοχή σε ασθενείς.)

Πρόγραμμα Ελλάδας

19 Ημέρες (5 Ενότητες)

Πρόγραμμα Αμερικής

10 Ημέρες (2 Ενότητες)

ΜΑΡΤΙΟΣ 2022- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Ενότητα 1η30-31 ΜΑΡΤΙΟΥ & 1-2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023Θεωρία-WorkshopsΙνστιτούτο Μέριμνα-Αθήνα
Ενότητα 2η18-21 ΜΑΪΟΥ 2023Θεωρία-WorkshopsΙνστιτούτο Μέριμνα-Αθήνα
Ενότητα 3η15-18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023Ζωντανά ΧειρουργείαΙνστιτούτο Μέριμνα-Αθήνα
Ενότητα 4η1o Group:
14-16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023
2o Group:
08-10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
Κλινική Συμμετοχή-Τοποθέτηση ΕμφυτευμάτωνΙνστιτούτο Μέριμνα-Αθήνα
Ενότητα 5η1o Group:
11-12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023
2o Group:
25-26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023
Κλινική Συμμετοχή-Προσθετική ΑποκατάστασηΙνστιτούτο Μέριμνα-Αθήνα
Ενότητα 6η & 7η8-19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2024Παρακολούθηση στο Πανεπιστήμιο της Νέας ΥόρκηςNYU Dentistry-Νέα Υόρκη

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Μέριμνα καθώς και στο NYU Dentistry Linhart Continuing Dental Education Program στην Νέα Υόρκη.

Τι περιλαμβάνεται στο κόστος του προγράμματος για όλους:

Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής Αθήνα-Νέα Υόρκη-Αθήνα.
13 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο σε Ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.
15 Εμφυτεύματα και η αντίστοιχη χειρουργική κασετίνα από μία από τις χορηγούς εταιρείες του προγράμματος.
Τα 5 εμφυτεύματα, τα προσθετικά ανάλογα και όλα τα αναλώσιμα κατά την διάρκεια των ενοτήτων της κλινικής εξάσκησης των συμμετεχόντων σε ασθενείς..
• Βιβλιογραφία Εμφυτευματολογίας, Αρθρογραφία των ομιλητών, videos χειρουργικής τοποθέτησης εμφυτευμάτων και handouts.
• Γραφική ύλη, Coffee Breaks, Μεσημεριανό φαγητό σε Ελλάδα και Αμερική.
Δεξίωση αποφοίτησης στο New York University College of Dentistry Linhart Continuing Dental Education Program.
• Ειδικές εκπτωτικές τιμές συμμετοχής σε συνέδρια του Ινστιτούτου Μέριμνα στην Ελλάδα σε άλλες ειδικότητες.

Δίδακτρα

Κόστος Προγράμματος: 11.900 €

Απαραίτητη προϋπόθεση για να παρακολουθήσει κάποιος το πρόγραμμα να είναι απόφοιτος Οδοντιατρικής Σχολής και κάτοχος Αδείας εξασκήσεως επαγγέλματος.

Τρόπος πληρωμής:

Προκαταβολή 3.000 € με την εγγραφή και το υπόλοιπο σε δόσεις κατά την διάρκεια του προγράμματος.

Γιατί να επιλέξω το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Εμφυτευματολογίας του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕΡΙΜΝΑ;

215 διδακτικές ώρες: Διαλέξεις, ζωντανά χειρουργεία, πρακτική εξάσκηση και κλινική συμμετοχή.
Κλινική εξάσκηση στη Χειρουργική Τοποθέτηση έως πέντε εμφυτευμάτων σε ασθενείς από τους συμμετέχοντες υπό την επίβλεψη της επιστημονικής ομάδας του Ινστιτούτου Μέριμνα.
Κλινική εξάσκηση στη Προσθετική Αποκατάσταση. Ο κάθε συμμετέχοντας κατά τη διάρκεια του Προγράμματος θα αποκαταστήσει προσθετικά, ολοκληρώνοντας όλα τα στάδια, επιεμφυτευματικούς ασθενείς, υπό την επίβλεψη της επιστημονικής ομάδας του Ινστιτούτου Μέριμνα.
• Ανάλυση των χειρουργικών και προσθετικών πρωτοκόλλων.
Πάνω από 35 ομιλητές από την διεθνή κοινότητα οι οποίοι είναι ανάμεσα στα πιο γνωστά ονόματα της εμφυτευματολογίας και κυρίως Έλληνες Καθηγητές του εξωτερικού.
• Παρακολούθηση μαθημάτων και κλινική εξάσκηση στις State-of-the Art σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου ΜΕΡΙΜΝΑ στην Ελλάδα, του New York University Rosenthal Institute for Aesthetic Dentistry και σε συνεργαζόμενα οδοντιατρικά κέντρα της Νέας Υόρκης. Τα προγράμματα του NYUCD παρέχουν τις καλύτερες εκπαιδευτικές δυνατότητες οι οποίες είναι μοναδικές στον κόσμο:
2000 τμ. εκπαιδευτικού και οδοντιατρικού χώρου υψηλής αισθητικής στην Αμερική και 700 τμ.. εκπαιδευτικών και οδοντιατρικών χώρων υψηλής αισθητικής στην Ελλάδα.
• Οδοντιατρικές κλινικές ,με πλήρες εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας που τηρούν όλα τα standards αντισηψίας και απολύμανσης.
• Ξεχωριστοί συνεδριακοί χώροι (executive) με υψηλής τεχνολογίας οπτικοακουστικές δυνατότητες σε Ελλάδα και Αμερική.
• Μοντέρνα και σύγχρονα οδοντιατρικά εργαστήρια.
Βιβλιογραφία του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης , video χειρουργείων και handout των ομιλητών .
• Το μόνο Πανεπιστημιακό Μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα που καλύπτει το φάσμα και όλα τα συστήματα των εμφυτευμάτων και όχι εμπορικά κατευθυνόμενο πρόγραμμα.
Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης Μετεκπαιδευτικού Κύκλου σπουδών από το New York University-College of Dentistry Linhart Continuing Dental Education Program. Το μοναδικό εξ’ ολοκλήρου από Πανεπιστήμιο της Αμερικής.

Το Διεθνές Πρόγραμμα “Current Concepts in American Dentistry” ιδρύθηκε το 1981 από το Center for Continuing Dental Education Programs της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Αυτό το πρόγραμμα αριθμεί αυτή τη στιγμή πάνω από 3.800 αποφοίτους από 27 διαφορετικές χώρες. Αυτά τα επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για κλινικούς Οδοντιάτρους εκτός των Η.Π.Α για να τους παρέχουν λεπτομερείς και εξειδικευμένες γνώσεις σε διάφορες ειδικότητες της Οδοντιατρικής Επιστήμης.

NYU College of Dentistry

Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης αυτού του προγράμματος είναι οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ,οι Απόφοιτοι του και Καθηγητές από άλλα Πανεπιστήμια της Αμερικής όπως επίσης και κλινικοί Οδοντίατροι. Το πρόγραμμα σπουδών καθορίζεται ανάλογα από το επίπεδο των συμμετεχόντων μετά από συνεννόηση με τον Assistant Dean for Continuing Education. Το διεθνές αυτό πρόγραμμα πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στις παρακάτω χώρες: Βραζιλία, Κολομβία, Εκουαδόρ, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ινδία, Ινδονησία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κορέα, Μεξικό, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ταϊβάν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από επιστημονικά σεμινάρια, συμμετοχή σε εργαστηριακές επιδείξεις και φυσικά κλινικές παρακολουθήσεις ζωντανών περιστατικών στην Οδοντιατρική Σχολή. Εκτός όλων των παραπάνω οι συμμετέχοντες έχουν την υποχρέωση να παρουσιάσουν μια γραπτή εργασία και δύο(2) κλινικά περιστατικά που ολοκλήρωσαν κατά την διάρκεια του προγράμματος ή στο ιατρείο τους.

Όλα τα προγράμματα είναι στην Αγγλική γλώσσα αλλά υπάρχει και μετάφραση συγχρόνως στα Ελληνικά. Για όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα εκπαίδευσης τα προγράμματα θα πρέπει να τα παρακολουθούν το λιγότερο από 20 έως και 40 άτομα.

Η παρουσία στο πανεπιστήμιο είναι υποχρεωτική για την συμπλήρωση των προϋποθέσεων αυτού του προγράμματος τα οποία είναι τα εξής:

Χρόνος Προγράμματος

Επτά (7) εβδομάδες συμμετοχής από τις οποίες οι δύο (2) πρέπει να είναι στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στην Οδοντιατρική Σχολή. Επίσης πέντε (5) εβδομάδες πραγματοποιούνται στη χώρα που φιλοξενεί το πρόγραμμα (Ελλάδα). Το ιδιαίτερο αυτού του προγράμματος είναι ότι στην τέταρτη και πέμπτη ενότητα του προγράμματος της Ελλάδας πραγματοποιείται κλινική εξάσκηση των συμμετεχόντων στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων, διαχείριση μαλακών και σκληρών ιστών σε ασθενείς και επιπλέον κλινική εξάσκηση για κάθε συμμετέχοντα στη προσθετική αποκατάσταση επιεμφυτευματικών σθενών, ολοκληρώνοντας όλα τα στάδια. Η συνολική διάρκεια ολοκλήρωσης του προγράμματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 χρόνια.

Γραπτές Εργασίες

Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν μία γραπτή εργασία σε θέμα που αποφασίζεται από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Οι εργασίες αυτές πρέπει να τυπωθούν. Μία λίστα από βιβλιογραφικές αναφορές πρέπει να εμπεριέχεται.
Η προτεινόμενη έκταση της εργασίας είναι 15-25 σελίδες και υπάρχει η δυνατότητα να είναι στα Αγγλικά ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα επιλογής με την προϋπόθεση, τουλάχιστον μία σελίδα περίληψης να είναι στα Αγγλικά.

Κλινικά Περιστατικά

Κατά την διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, οι συμμετέχοντες έχουν την υποχρέωση να παρουσιάσουν και να αιτιολογήσουν τα δύο (2) κλινικά περιστατικά που έχουν ολοκληρώσει κατά την διάρκεια του προγράμματος.

Συμπλήρωση Προγράμματος

Μόνο οι συμμετέχοντες που συμπλήρωσαν με επιτυχία και ολοκλήρωσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις του προγράμματος έχουν την δυνατότητα να λάβουν το αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ολοκλήρωσης του Linhart Continuing Education Program από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Παρακαλώ να λάβετε υπ΄όψιν ότι το συγκεκριμένο πιστοποιημένο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν είναι ισότιμο κανενός προγράμματος μεταπτυχιακού τίτλου αλλά είναι μία επίσημη αναγνώριση της προσπάθειας του συμμετέχοντα οδοντιάτρου για την επιστημονική του κατάρτιση και εξειδίκευση στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.Για την τελική απόφαση της συμπλήρωσης του προγράμματος από τους συμμετέχοντες, υπεύθυνος είναι ο Assistant Dean for Continuing Education H.Kendall Beacham.

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας με Κλινική Συμμετοχή
Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας με Κλινική Συμμετοχή
Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας με Κλινική Συμμετοχή
Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας με Κλινική Συμμετοχή

Έναρξη Μάρτιος 2023

Χρειάζεστε Επιπλέον Πληροφορίες;

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210973400 ή συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για μία πλήρη ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα.

Κατεβάστε το Ενημερωτικό PDF Εμφυτευματολογίας

Ευχαριστούμε τις εταιρείες για την ευγενική τους υποστήριξη.